Fjernvarme 2011 og 2014

  • VEKS (Vestegnens Kraftvarmeselskab) har i samarbejde med Brøndby Fjernvarme udarbejdet et projektforslag til fjernvarmeforsyning af Ragnesminde erhvervsområde. Forsalget er blevet udarbejdet i overensstemmelse med Energistyrelsens oplæg fra december 2008 om konvertering fra individuel opvarmning med naturgas til fjernvarme, hvor man opfordrer landets kommuner til at udarbejde projekter for konvertering fra individuel naturgas til fjernvarme, hvor det samfundsøkonomisk og miljømæssigt er forsvarligt. Projektforslaget er blevet behandlet på møde i Teknik- & Miljøudvalget den 19.01.2011, hvor det blev besluttet at indstille det til godkendelse med henblik på udsendelse i høring. Bestyrelsen har i den forbindelse skrevet til kommunens Teknik- & Miljøudvalg samt til VEKS og Brøndby Fjernvarme med henblik på muligheden for, at Grundejerforeningen Vesterled kunne komme med i projektet så grundejerne kunne tilbydes at blive forsynet med fjernvarme. Brevet til Teknik- & Miljøudvalget kan ses her.

  •  Projektforslag til fjernvarmeforsyning af Ragnesminde erhvervsområde kan ses her.

 

  • Endvidere henvises til kommunens hjemmeside, hvor der under møder i Teknik- & Miljøudvalget kan findes yderligere bilag til sagen.

 

  • Endelig kan man på energistyrelsens hjemmeside finde information om Energistyrelsens oplæg om konvertering fra individuel naturgas til fjernvarme som kan ses her.

 

  • Se opslaget vedr. orienteringsmødet d. 30. maj 2011 om fjernvarmeprojektet her.

 

  • Se invitationen til orienteringsmøde om fjernvarme i Vesterled, hos Brøndby Fjernvareme torsdag d. 8. september 2011 her.

 

  • Se informationsfolderen fra Brøndby Fjernvarme vedr. orienteringsmødet d. 8. september 2011,med dagsorden osv. her.

 

 

 

  • Se følgebrev fra bestyrelsen d. 15.10.2011 her

 

  • Se og/eller print hensigtserklæringen til Brøndby Fjernvarme her
 
  • Se resultatet af rundspørgen blandt foreningens medlemmer om interessen for etablering af Fjernvarme i Vesterled Grundejerforening her
 
  • Der er i uge 7 afholdt møde i bestyrelsen for Brøndby Fjernvarme. Fjernvarme til Vesterled området blev drøftet, og bestyrelsen overvejer fortsat om der skal udarbejdes fjernvarmeprojekt for Vesterled området.
    Vi forventer at høre nyt i løbet af de kommende uger. 
    Yderligere information om udvikling i projektet vil blive lagt på hjemmesiden når den modtages.

 

  • Nyt om fjernvarme i Vesterled, december 2012:

    Brøndby Fjernvarme arbejder fortsat på at finde en rentabel model for at etablere fjernvarme i Vesterled området.I efteråret blev grundejerforeningerne i Vesterled området præsenteret for en alternativ model for etablering af fjernvarme udarbejdet af COWI Consult.

    Modellen går ud på, at der kan etableres fjernvarme til grundejerforeningerne i Vesterled området med en meget begrænset egenbetaling på etableringstidspunktet.

    Tanken var, at udgiften til etablering af fjernvarme nettet, stikledning til grundejer, tilslutningsafgift samt installation af standard varmeunit i hjemmet skulle finansieres over en længere årrække med den kontante besparelse, som den enkelte grundejer ville opnå ved omlægning til fjernvarme. Modellen viste imidlertid, at alle udgifter ikke alene kunne finansieres via den opnåede besparelse ved omlægningen.

    Brøndby Fjernvarme har derfor bedt COWI Consult om, at udarbejde et nyt oplæg til, hvordan man billigst muligt kan installere fjernvarme i Vesterled. Det er fortsat planen, at man vil finansieres mest muligt over en længere årrække med den kontante besparelse, som den enkelte grundejer opnår ved omlægning til fjernvarme. Men helt præcis hvordan regnestykket kommer til at se ud, har vi ikke fået oplyst endnu. Vi afventer fortsat på nyt oplæg fra COWI Consult.
    Der arbejdes således fortsat på at finde en løsning, så der kan komme fjernvarme til Vesterled Grundejerforening. Når der er nyt i sagen, vil jeg vende tilbage med information her på hjemmesiden.
    Venlig hilsen
    Kim Kjærsgaard Hansen
    Formand

  • Brøndby Kommune har i foråret vedtaget en ny Varme- og Energiplan for Brøndby Kommune. Den ny Varme- og Energiplan lægger op til en konvertering af bl.a. Vesterled fra Naturgas til Fjernvarme. Du kan læse mere om områdets fremtidige varmeforsyning i bilaget Varme- og Energiplan HER.

    For yderligere oplysninger om den fremtidige varmeforsyning i Vesterled henvises til Brøndby Fjernvarme.

  • Onsdag den 21.05.2014 behandles projektforslag om fjernvarme til Vesterled på møde i Teknik og Miljøudvalget. Redegørelse og projektforslag kan findes på kommunens hjemmeside via dette link

    http://polweb.nethotel.dk/Produkt/PolWeb/default.asp?p=broendby&page=document&docId=73485&itemId=73515&attachmentId=73518

  • Teknik- & Miljøudvalget besluttede den 21.05.2014, at: ”projektforslag til fjernvarmeforsyning af Vesterled med tilhørende tilslutningspligt for nybyggeri og tilslutningspligt efter maksimalt 9 år for eksisterende bebyggelse indstilles til godkendelse med henblik på udsendelse i høring i perioden 25. juni 2014 til og med 20. august 2014”.

    For yderligere oplysninger henvises til Brøndby Fjernvarme,  Franz Hansen.

  • August 2014: Grundejerforeningens bestyrelse har fremsendt høringssvar til Brøndby Kommune vedrørende det fremsatte projektforslag om fjernvarme til Vesterled.

    Høringssvaret er skrevet med udgangspunkt i, og  med respekt for de forskellige holdninger til projektforslaget, som afspejles i bestyrelsen og hos grundejerforeningens medlemmer. Høringssvaret kan ses her.

  • September 2014: Brøndby Fjernvarme har den 3. september 2014 trukket deres projektforslag tilbage med henblik på at opdatere informationerne om brugerøkonomi mv. i en ny ansøgning om godkendelse af projektforslag til fjernvarmeforsyning af Vesterled. Med andre ord, så er der kommet nye tal på bordet, som skulle forbedre brugerøkonomien i forhold til det tidligere fremsendte projektforslag. De nye tal sammen med en ny og mere læsevenlig udgave af projektforslaget vil blive fremsendt til godkendelse i kommunen senere på året, hvorefter det på ny vil blive sendt i høring hos de berørte grundejere. 

  • Oktober 2014: Brøndby Fjernvarme har oplyst, at nyt forslag til fjernvarme i Vesterled bliver forelagt Brøndby Kommune den 22.10.2014. Proceduren bliver herefter, at projektforslaget skal behandles i Teknik og miljøudvalget, som skal indstille det til godkendelse af kommunalbestyrelsen, hvorefter det på ny bliver sendt ud til høring. På nuværende tidspunkt forventes det, at høringsperioden kommer til at ligge en gang i slutningen af december eller januar 2015.