Sognets Dagligstue

Dagligstuen på Hedegrænsen 2A er åben alle hverdage mellem kl. 13.00 og 17.00 – kom ind og få en kop kaffe og en snak.

Dagligstuen er på Facebook under navnet Sognets Dagligstue i Vesterled.

Aktiviteter de kommende måneder i Sognets Dagligstue:

Sang og hygge: Mandag den 4. februar og mandag den 6. maj kl.14.00-16.00.
Karin Bech spiller op til sang på klaveret og vi hygger gevaldigt. Alle stemmer er meget velkomne

Foredrag: Tirsdag den 19. februar kl. 14.00-16.00.
Agnethe Søndergaard Sørensen kommer og læser to af sine noveller op og efter hver fortælling bliver der samtale om, hvad de fremmødte umiddelbart tænker om personerne og deres valg, og om situationen, de er i. De fremmødte kunne frit dele deres viden/erfaring om emnet og hvad de får ud af fortællingen. Vi taler om, hvorvidt der er et næstekærligt perspektiv eller om det bare er selviskhed, der driver personerne. De fremmødte kan også bare være med og lytte til et par forhåbentligt gode fortællinger, hvis de har mest lyst til det. Der er ikke krav om, at man skal mene en masse, hvis man hellere bare vil lytte og nyde sin kaffe.

Foredrag: Torsdag, den 14. marts kl. 14.00-16.00.
Kom med til foredrag om svenskernes hærgen i Brøndby! Katrine Huusom fra Forstadsmuseet kommer og fortæller om de dramatiske begivenheder under svenskekrigene….fra dengang, hvor svenskerne i 1658 ankom til Brøndby for at hærge og plyndre byen. Vi skal høre, hvordan det gik de personer, der boede i Brøndby under svenskekrigene. Historierne rummer alt fra utroskab, pest, plyndringer og et uægte barn! Kom og hør, hvordan svenskerne benyttede Brøndbyøster Kirke som hestestald og om den arme Jørgen Nielsen der både mistede sin gård og hvis kone var ham utro.

Foredrag: Tirsdag den 9. april kl. 14.00-16.00.
Historiker fra Odense universitet Carsten Egå Nielsen kommer og fortæller om ”Pigerne på Sprogø”. Måske har du læst Jussi Adler Olsens bog ”Journal 64” eller set filmen? Her kommer så historien om overlæge Christian Keller, der i 1923 oprettede internatet på Sprogø for åndssvage, seksuelt løsagtige kvinder. Vi skal høre om nogle af skæbnerne, om baggrunden for anstalten, om hverdagen for beboerne, samt om lukningen i 1961. Foredraget er ledsaget af mange samtidige og nutidige billeder.

Strik: Den sidste mandag i hver måned strikkes/hækles tæpper eller babytøj til dem, der måtte have brug for det…ofte brændpunkter både i ind- og udland. Vi modtager meget gerne garn, som kan afleveres hele ugen i åbningstiden. Ring til Stine på tlf. 25 67 35 46 eller til Dagligstuen på tlf. 43 96 13 17 for mere information.

Kortklub: Alle torsdage – for mere information – kontakt Birgit Johansson på telefon: 43 96 17 30 eller kig ind i Dagligstuen.

Petanque: Vi har petanquebaner på Stævnet lige ved Dagligstuen til fri afbenyttelse. Der er en gruppe, der mødes en gang om ugen – kontakt Erna Rasmussen på telefon: 20 76 38 02 – alle er velkomne til at deltage uanset niveau.

Banko: Alle fredage er der banko fra kl. ca. 14.30 – alle er velkomne.

Årsmøde: Torsdag den 23. maj kl. 18.30 er der årsmøde iBrøndbyvester Sogns Menighedspleje i Sognets Dagligstue, Hedegrænsen 2A; alle er velkomne. Forslag til dagsordenen bedes sendt til Sigurd Stubbergaard, Østervang 3, 2605 Brøndby, inden den 2. maj 2019.